asla design entry - City Grocery

A residential adaptive reuse of an 1928 grocery store in to a work-live compound.

Project Statement:

The client wanted to leave the suburbs for a more urban lifestyle. She originally wanted a new building, but after she found this dilapidated grocery store and adjacent bungalow she decided an adaptive re-use of the structures was much more sustainable. The landscape architect created a live-work compound of courtyards with a native plant garden to connect the project to the natural and cultural history of this inner–city site.

  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo

Comment

You need to be a member of Land8 to add comments!

Join Land8

Blog Posts

Landscape Sustainability and Tall Wood Building

Posted by Lauren E. L. Marshall on December 4, 2014 at 10:00am 0 Comments

 Advanced Water Purification Facility Science and Administration Center, Photo Credit: Michael E. Cabezas

So this topic is a bit of a diversion…

Continue

Sustainable Residential Design Spotlight: Edyn Smart Garden Sensor

Posted by Nicholas Buesking on December 2, 2014 at 8:00pm 0 Comments

The process of building and maintaining a garden…

Continue

Job Board

© 2014   Created by Andrew Spiering.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service