asla design entry - City Grocery

A residential adaptive reuse of an 1928 grocery store in to a work-live compound.

Project Statement:

The client wanted to leave the suburbs for a more urban lifestyle. She originally wanted a new building, but after she found this dilapidated grocery store and adjacent bungalow she decided an adaptive re-use of the structures was much more sustainable. The landscape architect created a live-work compound of courtyards with a native plant garden to connect the project to the natural and cultural history of this inner–city site.

  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo

Comment

You need to be a member of Land8 to add comments!

Join Land8

Blog Posts

Putting the Public in the Right of Way: Streets as Urban Open Space

American cities are in the…

Continue

Posted by Nate Cormier on February 5, 2016 at 8:47am

"Future of Shade" Competition Kicks Off

Posted by Nicholas Buesking on January 29, 2016 at 9:00am

Latest Activity

Nadun Jayasundara replied to Nadun Jayasundara's discussion 'What next?'
"Thanks you!!! Now I got and idea. I have to work out and find what will be the most profitable path…"
yesterday
Nicholas Buesking posted a blog post
yesterday
Michael Volpe replied to Michael Volpe's discussion 'Worthy Design / Build newsletters or websites with fee's'
"Dave, Rob, Appreciate your input. I feel being skeptic myself and partly looking for new…"
yesterday
A blog post by Nate Cormier was featured
yesterday

© 2016   Created by Andrew Spiering.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service