asla design entry - City Grocery

A residential adaptive reuse of an 1928 grocery store in to a work-live compound.

Project Statement:

The client wanted to leave the suburbs for a more urban lifestyle. She originally wanted a new building, but after she found this dilapidated grocery store and adjacent bungalow she decided an adaptive re-use of the structures was much more sustainable. The landscape architect created a live-work compound of courtyards with a native plant garden to connect the project to the natural and cultural history of this inner–city site.

  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo

Comment

You need to be a member of Land8 to add comments!

Join Land8

Blog Posts

4 Key Strategies for Sustainable Residential Design

Posted by Nicholas Buesking on October 20, 2014 at 10:35am 0 Comments

Typically designers need no convincing that sustainable design is necessary to protect the earth’s health, its…

Continue

Job Board

© 2014   Created by Andrew Spiering.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service